• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Wikileaksgrundaren Julian Assange efter domstolsförhandlingar i London i maj i år. Foto: Matt Dunham/AP/TT

Advokaten: Assange inlagd på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Wikileaksgrundaren Julian Assange är sjuk, säger hans svenske advokat Per E Samuelson. Trots det ska häktningsförhandlingen på måndag hållas som planerat, enligt advokaten.

Assange sitter fängslad i Belmarshfängelset i London för brott mot landets borgensregler och i fredags fick Per E Samuelson under två timmar besöka honom på fängelsets sjukavdelning.

– Men jag vill inte inte säga mer om hans personliga livsförhållanden, säger Per E Samuelson.

Fallet Assange

När blev han sjuk?

– Det vet jag inte.

Och du vill alltså inte berätta vad han är sjuk i?

– Nej, det vill jag inte.

På måndag ska Uppsala tingsrätt hålla en häktningsförhandling med Assange. Den gäller misstänkt våldtäkt.

– I går skrev jag och bad tingsrätten att skjuta upp häktningsförhandlingen, men Uppsala tingsrätt kommer ändå att hålla den som planerat på måndag, säger Per E Samuelson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Assange

Mer i ämnet