Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Om det stoppar igen och jag ska sitta här i två timmar, då kommer det kännas hopplöst, säger Ann-Sofie Wennbrink. Foto: SVT

15 försök och flera timmars väntan i CSN-kraschen: ”Frustrerande”

Publicerad

Ann-Sofie Wennbrink var en av de tusentals som drabbades av kraschen på CSN:s hemsida när ansökan för omställningsstudiestöd öppnade natten mellan fredag och lördag.

– Det var frustrerande. Det här borde de vetat om långt innan, eller planerat för att det kan bli en massa människor som ska söka.

Hon har jobbat på bibliotek i flera år – nu har Ann-Sofie Wennbrink börjat skola om sig till reseproducent. Omställningsstödet gör det möjligt att behålla en del av lönen för personer som vill utbilda sig vidare för att byta yrke.

– Det betyder jättemycket för mig att så här sent i livet kunna börja om med ett nytt arbetsliv.

Kraschade två gånger

Ansökan till stödet öppnade natten mellan fredag och lördag. Söktrycket blev för hårt och sajten kraschade två gånger.

SVT följde med när Ann-Sofie Wennbrink hon försökte ta sig in när ansökan återigen öppnade på lördagen.

CSN beräknar att budgeten på 1,3 miljarder räcker till omställningsstudiestöd till cirka 8 800 personer under 2023. Det är först till kvarn för att ta del av stödet.

Källa: CSN

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.