Uppvidinge kommun Foto: SVT

”Man avskedar en chef utan att ha en plan B”

Uppdaterad
Publicerad

Torbjörn Gustafsson (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Uppvidinge kommun lämnade under fredagen sitt uppdrag.

Detta meddelade han till P4 Kronoberg. Utspelet kommer efter torsdagens beslut i kommunstyrelsen att sparka Mikael Falk utan att ha en ersättare, chef för utbildningsförvaltningen. 

– Nu skall man ta kommandot i en fråga och visa på handlingskraft genom att avskeda en chef utan att ha någon plan B klar, säger Torbjörn Gustafsson (C) till P4 Kronoberg.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Han menar vidare att han borde fått inflytande i frågan för att han är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Uppvidinge kommun.

– Har man inte den styrande majoritetens ära att få de saker man vill få verkställda, finns det ingen anledning att sitta kvar som ordförande och bara administrera någon annans politik, säger Torbjörn Gustafsson till P4 Kronobeerg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Mer i ämnet