”Det var inte så väldigt glada på varandra”, säger SVT:s Elisabeth Marmorstein om Nooshi Dadgostars och Morgan Johanssons oplanerade möte i tv-huset. Foto: Jonathan Otter/SVT

Bilden som visar spänningen mellan Nooshi Dadgostar och Morgan Johansson: ”Inte glada”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar och justitieminister Morgan Johansson (S) råkade springa på varandra i tv-huset. Och det var inte direkt några glada miner under det spontana mötet.

Nooshi Dadgostar och Morgan Johansson – två av huvudpersonerna i dagens politiska drama – medverkade båda i Morgonstudion tidigare under måndagen. Och det var inför de här intervjuerna som de två råkade springa in i varandra.

– Det var inte sådär jätteglada... de var inte så väldigt glada på varandra. De tjafsade lite om vem som hade velat ha möte och vem som inte hade velat ha möte och så där, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein.

Gick fram till Morgan Johansson med bestämda steg

Nooshi Dadgostar hade precis kommit ut från sin intervju i Morgonstudion när hon fick syn på Morgan Johansson och gick fram till denne med bestämda steg. Därefter hade båda en skarp diskussion.

Förutom flera SVT-medarbetare satt (stod) även politikernas livvakter från Säpo i publiken och bevittnade samtalet.

Då kan regeringen falla

Någon gång efter klockan 10.00 under måndagen kommer det avgöras huruvida regeringen Löfven faller, och det var också det – och i förlängningen konflikten bakom förslaget att införa fri hyressättning i nyproduktion – som låg bakom det spända mötet mellan Morgan Johansson och Nooshi Dadgostar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur länge kan en talmansrunda hålla på? Och vad händer om januariavtalet faller? SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson reder ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stefan Löfven fälld av riksdagen

Mer i ämnet
Mer Inrikes
Mer Nyheter