Nooshi Dadgostar/Stefan Löfven Foto: TT

Dadgostar: Går inte att tjurskalligt driva frågor utan stöd

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) måste acceptera att han saknar stöd för att driva förslaget om fri hyressättning i riksdagen. Det anser V-ledaren Nooshi Dadgostar.

– Man kan inte genomdriva hela sitt program tjurskalligt och säga ”jag struntar i att jag inte har majoritet”, det går inte, säger hon till Nyhetsmorgon i TV4.

Vänsterpartiets besked om att man kommer väcka en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven slog ner som en bomb i går. Men enligt partiledaren Nooshi Dadgostar är beslutet om att fälla regeringen logiskt.

– En regering och en statsminister har ju ett uppdrag, det är att se till att det finns en majoritet för hans förslag, det är det som hela demokratin handlar om, säger Dadgostar i Nyhetsmorgon.

Hon har dock inte ändrat sig gällande frågan om huruvida hon skulle kunna acceptera Ulf Kristersson (M) som statsminister.

– Jag kommer ju inte att rösta på en moderat statsminister.

I stället skulle hon kunna tänka sig att se Löfven på statsministerposten igen. Men det förutsätter att han och regeringen inte försöker driva igenom vissa förslag, som exempelvis fri hyressättning, i riksdagen.

– Jag skulle vilja ha en regering, Stefan Löfven får gärna leda den, som respekterar att man inte kan driva igenom sådant som det inte finns majoritet för.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här är de olika alternativen om Stefan Löfven (S) fälls i förtroendeomröstningen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stefan Löfven fälld av riksdagen

Mer i ämnet