Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör sjuksköterskorna Malin Olsson och Jennifer Erici berätta om hur det är att arbeta med hemsjukvård under coronakrisen. Foto: Sumaya Al-Shakarji

Dagbok från vården: ”Fler döda än vanligt”

Uppdaterad
Publicerad
Rinkeby vårdcentral har runt 40 patienter som får hemsjukvård. I specialistläkaren Al-Shakarjis videodagbok berättar hemsjukvårdspersonalen om hur de upplevt coronakrisen.
– Det verkar som vi nått toppen här i Rinkeby, så det känns lugnare, säger hemsjukvårdssjuksköterskan Malin Olsson.

I Järvaområdet har läget varit tufft och även om de som arbetar på Rinkeby vårdcentral upplever att läget blivit lugnare har det varit betydligt fler som avlidit under coronapandemin jämfört med ett normalt år.

– Vi har haft rätt många dödsfall, åtta de senaste veckorna. I vanliga fall på ett år kanske vi har tre-fyra dödsfall, säger hemsjukvårdssjuksköterskan Malin Olsson.

I klippet ovan kan se Sumaya Al-Shakarjis videodagbok och höra Malin Olsson och Jennifer Erici berätta om hur det är att arbeta med hemsjukvård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Videodagbok inifrån vården

Mer i ämnet