Avgående rikspolischef Dan Eliasson. Foto: TT

Dan Eliasson hånas på polisernas intranät

Publicerad

Polisanställda har på myndighetens intranät kommenterat rikspolischefs Dan Eliasson avgång i nedlåtande och sarkastiska ordalag, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

”Tyvärr sparkas han något i sidled, när han i stället borde sparkats rakt ned”, lyder en av många kommentarer till Eliassons avskedshälsning.

”Hård retorik”

”Perfekt, då åker bubblet fram i kväll!”, skriver någon. I en annan kommentar kallas Eliasson för ”en gås med ett extra lager teflon”.

Stockholmspolisens presschef Varg Gyllander säger till Ekot att han anser att det varit en ”väldigt, väldigt hård retorik” från polisanställda, politiker och debattörer.

”Känner sig svikna”

Att poliser har en stark misstro gentemot chefer är dock inget ovanligt, enligt Rolf Granér, före detta forskningschef på polisutbildningen i Växjö.

– Klassiskt är det så att chefer på högre nivåer sysslar med vad som är politiskt, ekonomisk och juridiskt möjligt – medan poliser på gatan sysslar med vad de utifrån sina egna perspektiv behöver göra. De känner sig svikna, säger han till Ekot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Poliskrisen

Mer i ämnet