De vägrar covidpass: ”Befängt att begränsas av en QR-kod”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Chadien portades från dotterns skolavslutning för att han inte hade ett vaccinpass. 

Men hur mycket ska regeringen få styra människors rörlighet?  

– Det är inte propertionerligt. Vi ska inte ha den typen av kontrollsamhälle, säger Andreas Chadien i SVT:s Åsiktsbubblan. Där möts förespråkare och kritiker av vaccinpass och lyfter sina åsikter.

Det har gått snart en månad sedan de sista coronarestriktionerna togs bort i Sverige. Men frågan om vaccinpass har rört upp starka känslor.  

Att det till exempel kunde krävas vaccinpass för att få delta på en skolavslutning fick det att rinna över för musikern Andreas Chadien från Göteborg.  

Val 2022

– Släng av dig offerkoftan, säger meningsmotståndaren Mathias Liffner från Stockholm, som gillar tanken att slippa ovaccinerade på krogen och på bion. 

– De får allting serverat i det här jävla landet, och ska ändå gnälla på att man blir tvingad att ta sprutor. Jag tycker att det är ett jävla bitchande på de här människorna.

Se mer ur mötet i klippet ovan, eller se hela Åsiktsbubblans första avsnitt på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet