Bosse Holmström fick 2007 ta emot Lukas Bonniers Stora journalistpris för lång och trogen tjänst. Foto: TT

Dottern om Bo Holmström: ”Han var sitt jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Förutom familjen var det uppdraget som journalist som var det viktigaste för Bo Holmström. Det säger hans dotter Kajsa Holmström när SVT Nyheter når henne efter beskedet om att han har gått bort vid 78 års ålder.

– Han var sitt jobb, det var nummer ett. Blev vi barn sjuka tog han självklart hand om oss, men annars var jobbet nummer ett, han levde sitt jobb, säger Kajsa Holmström, som fick beskedet att hennes far hade somnat in i går natt av vårdpersonal.

Under 50 år arbetade Bo Holmström som journalist och Kajsa Holmström berättar att hon och hennes syskon som barn fick följa med sin pappa på jobbet.

Bo Holmström 1938-2017

– Han ville förmedla nyheter på ett sätt som blev begripligt för den vanliga människan. Det var det som var viktigt för honom är min uppfattning.

”Nöjd med livet han levt”

Den 18 oktober skulle Bo Holmström ha fyllt 79 år och hans barn planerade att samlas kring honom för att fira.

– Pappa var väldigt nöjd med det liv han hade levt. Sen blev han sjuk och gammal och kunde inte leva det livet längre. Han ville nog egentligen dö. Även om han kanske inte ville göra det just den dagen, var det dit han gick mot.

Istället kommer familjen att nu samlas och planera allt det praktiska kring begravningen.  

– Han har en mycket bestämd vilja kring hur begravningen ska se ut. Det han alltid har pratat om är att han vill bli spridd i havet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bo Holmström 1938-2017

Mer i ämnet