Det är ju onekligen en lite udda idé att bjuda hem en total främling som sällskap i soffan till Vasaloppet, säger André Pops. Foto: SVT/TT

Efter Väder-Nils: André Pops auktionerar ut soffplats under Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Väder-Nils la ut sin kända tröja med katt och blixtar har nu SVT-profilen André Pops erbjudit högsta budare att se Vasaloppet hemma hos honom.

–Jag är lite nervös och lite nyfiken på vem som ska komma hem till mig, säger han i SVT:s Morgonstudio.

Han kommer att bjuda på frukost hemma hos honom i Stockholm, och dessutom får högsta budare en startbiljett till Vasaloppet 2018 som man kan ge till en ”friluftstokig skidåkande kompis”.

Det är till Musikhjälpens årliga insamling där man kan vinna alla möjliga ”exklusive upplevelser och unika prylar”.

Musikhjälpen Umeå

”Sportfantasternas favoritprogramledare”

Den ena får alltså ”avnjuta en härlig morgon med sportfantasternas favoritprogramledare, medan den andra får åka det härliga fartfyllda loppet,” lyder den officiella beskrivningen av auktionen.

Vad blir det för frukost?

– Förutom min frus magiska scones så måste det väl bli blåbärssoppa och kaffe antar jag för att hålla energin genom alla nio milen. Våra barn är dessutom duktiga på att göra bacon och scrambled eggs så det kommer bli en oförglömlig frukostbuffé. Men då vill det till att många sätter igång nu och budar så det blir mycket pengar till insamlingen, säger André Pops, nu programledare för Morgonstudion.

Väder-Nils tröja ligger på 9.100

I tisdags lades SVT:s meteorolog Nils Holmgren ut sin kända katt- och blixtar-tröja, vars högsta bud nu ligger på 9.100. Pops har redan gått om, med bud på över 11.000 kronor.

Kommer du slå Väder-Nils tror du?

– Haha, det får vi verkligen hoppas! Vad är en blixt-tröja mot Vasaloppet hemma hos familjen Pops? Enkel match!

Buda på Pops häng här och Nils tröja här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet