Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De kan ta över som språkrör för Miljöpartiet efter Per Bolund. Foto: SVT/TT

Elisabeth Marmorstein: De kan ta över efter Per Bolund

Uppdaterad
Publicerad

Per Bolund ställer inte upp för omval som Miljöpartiets språkrör, säger han till DN. SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein nämner tre namn som kan komma att efterträda honom.

Per Bolund lämnar sin post efter partikongressen i höst, säger han i en lång intervju med Dagens Nyheter. Nu inleds spekulationerna kring vem som ska ta hans plats.

SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein lyfter fram tre personer som kan bli aktuella, däribland den tidigare riksdagsledamoten Lorentz Tovatt.

– Jag har ingen aning om någon av de här herrarna är sugna på jobbet, säger hon.

Kan övergå till ett språkrör

Samtidigt har det förts diskussioner om att man ska övergå till ett språkrör i stället för två.

– Jag tror att det blir svårt att få igenom på höstens kongress, faktiskt. Man har försökt få igenom det tidigare, då föll det. Men det här att han avgår kan öka trycket i den processen så sista ordet är väl inte sagt i den frågan, säger Elisabeth Marmorstein.

SVT har pratat med Lorentz Tovatt som meddelar att han inte är intresserad av att ta över som språkrör.

Hör Elisabeth Marmorstein i videospelaren ovan om vilka som kan efterträda Per Bolund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.