Foto: SVT

En majoritet av svenskarna väljer mobilen framför sex

Uppdaterad
Publicerad

Är svenskarna så mobilberoende att de hellre väljer mobilen framför sex? Enligt en Novusundersökning som gjorts på uppdrag av SVT Nyheter är svaret ja.

Valet är ditt: Ett halvår utan din mobiltelefon – eller ett halvår utan sex?

Svenskarnas svar är klart: Mobilen går före sexet.

Svenskarna och sexet

En majoritet för mobilen

Frågan har ställts i en Novusundersökning på temat sex som Novus genomfört på uppdrag av SVT Nyheter. I undersökningen uppger 45 procent att de väljer att vara utan sex i ett halvår, medan 36 procent väljer att vara utan mobilen.

SVT Nyheter gav sig ut på stan för att kolla läget bland svenskarna – varför har vi hellre mobil än sex? Svaren kan ni se i klippet ovan.

Så gjordes undersökningen

Undersökningen har gjorts av opinionsinstitutet Novus som ställt frågor om svenskarnas sexvanor. Drygt 1000 personer har svarat på frågorna. Undersökningen är gjort på nätet och består av Novus slumpmässigt rekryterade webbpanel och deltagarfrekvensen är 58 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskarna och sexet

Mer i ämnet