Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s politikreporter Kristoffer Törnmalm: ”En del källor i partiet säger att de tycker att partiledningens hantering rent av varit usel.” Foto: Sebastian Strandberg / SVT / TT

Enligt källor: Pinsamt för Socialdemokraterna att Jamal El-Haj blir politisk vilde

Uppdaterad
Publicerad

Pinsamt och jobbigt. Så beskriver källor inom Socialdemokraterna känslan kring att partiet fått sin första politiska vilde.

– En del säger att de tycker partiledningens hantering rent av varit usel, säger SVT:s politikreporter Kristoffer Törnmalm.

Efter de många turerna kring Jamal El-Haj uppmanades han av sitt eget parti att lämna riksdagen. Det var en befallning som inte följdes och han valde istället att sitta kvar i riksdagen som partiobunden.

Hur såg hanteringen av fallet egentligen ut, och hur låter snacket i Socialdemokraternas korridorer? Vilka effekter tros följetången få?

Följ med SVT:s politikreporter Kristoffer Törnmalm upp till ”vildarnas våning” i riksdagen och hör vad partiet har att säga om uppståndelsen – enligt källor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.