Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Experten: Vi får ett nytt samhälle – som går från hyperglobalt till mer lokalt Foto: Markus Ljungholm

Experten: Krisen kan göra att vi får ett nytt samhälle

Uppdaterad
Publicerad
På drygt en månad har Sverige – och hela världen – kastats in i en komplicerad ekonomisk kris till följd av coronavirusets spridning.
Men hur kunde allt gå så snabbt? Och hur kommer det att se ut på andra sidan?

2019 summerades som det bästa börsåret på tio år. Sveriges statsskuld var låg, vi hade sparat i ladorna och även om många varnade för en bostadsbubbla, stora hushållsskulder och en kommande lågkonjunktur, så kändes läget stabilt.

Tre månader in på 20-talet känns det som att allt fallit samman. Hur kunde det gå så fort och hur kommer samhället förändras av den pågående krisen? Kjell A Nordström tror att vi kommer tänka annorlunda efter corona. – privatpersoner kommer ta mindre risker och företagen kommer bli mindre globala och mer lokala.

– Nu brinner huset, så vi har inte tid att se över hur vi byggt vårt samhälle just nu. Men efter krisen kommer vi naturligtvis att se över vilka risker vi kan och bör bära, säger Nordström.

Se mer i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya coronaviruset

Mer i ämnet