Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Domstolen förstår inte sjukdomen, och det är inte konstigt, den är komplex” – säger en besviken Per Holknekt. Foto: SVT

Holknekt: Som att låta en full person beställa 27 000 gin och tonics

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen friades spelföretaget Betsson från ansvar i målet där de stämts för brott mot avtalslagen. De stämdes av en person med spelproblematik efter att han tillåtits göra av med flera miljoner kronor på företagets spelsajter.

Spelaren, som SVT valt att kalla ”Johan”, var såkallad VIP-kund hos Betsson och enligt tingsrätten spelade han på ett sätt som indikerade att han hade spelproblem. Dock ansåg rätten inte att detta var skäl nog att förklara ”Johans” avtal med företaget, det vill säga hans spelande, ogiltigt.

Per Holknekt, entreprenör och tidigare spelmissbrukare, har stämt spelföretaget Unibet och kommer även att stämma Betsson. Han medverkade under torsdagen i Aktuellt och menar att tingsrättens beslut är ”sorgsamt.”

– Domstolen förstår inte sjukdomen, och det är inte konstigt, den är komplex.

– Om du går in full på krogen och beställer 27 000 gin och tonic så borde rimligtvis barägaren säga att du inte ska dricka där idag.

SVT har bjudit in både Betsson och Unibet till Aktuellt, men både har avböjt medverkan.

Se Per Holknekt kommentera fallet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.