Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg lämnar tidningen. Foto: Olle Sporrong / Expressen

Expressens Anna Dahlberg blir statssekreterare

Uppdaterad
Publicerad

Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg lämnar tidningen. Dahlberg kommer framöver vara statssekreterare hos statsminister Ulf Kristersson.

Anna Dahlberg säger till Expressen att hon kommer arbeta som rådgivare åt statsministern med särskilt ansvar för det långsiktiga tänkandet. Den roll som PM Nilsson tidigare hade.

– Jag har suttit vid sidlinjen under alla dessa år och formulerat åsikter om hur landet borde styras. Nu kliver jag in i maktens korridorer och får uppleva hur politiken blir till från insidan, säger Dahlberg till tidningen.

Dahlberg säger att hon aldrig klistrat någon partibeteckning på sig själv men att hon identifierar sig som liberal och borgerlig.

Kristersson: ”Politisk fingertoppskänsla”

Statsminister Ulf Kristersson kommenterar till Expressen att Dahlberg kommer bli en viktig medarbetare på Statsrådsberedningen och att hon har en skarp analytisk förmåga och politisk fingertoppskänsla.

Anna Dahlberg har varit politisk redaktör på Expressen i 15 år, och skrivit ledare på tidningen sedan 1999.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.