Släckningsarbetet vid eldhärjat skogsområde i Karlholm Foto: Utryckning Uppsala

Flera skogsbränder runt om i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Rekordvärmen har lett till skogsbränder i olika delar av landet. Räddningstjänsten i Västerbotten, Uppland, Västra Götaland och Småland har tampats med eldhärjade skogsområden.

På onsdagen har det kommit flera rapportera om skogsbränder i norra, mellersta och södra Sverige.

Vid 14-tiden kom larmet om en omfattande skogsbrand norr om Karlholm i Tierps kommun, Uppland. Efter flera timmars släckningsarbete kunde räddningstjänsten få kontroll över branden.

Vid samma tidpunkt fick räddningstjänsten i Umeå in ett larm om att ett skogsparti på ett berg mellan Yttersjö och E4 stod i eld och lågor. Vid 18-tiden uppgav räddningstjänsten att branden var under kontroll men inte helt släckt.

Brandmän utför släckningsarbete i Umeå. Foto: SVT

Söder om Möcklasjö i östra Småland, pågår också ett släckningsarbete av en skogsbrand. Det eldhärjade området, ungefär fyra fotbollsplaner stort, är inringat men vid 17.30-tiden inte under kontroll.

I Eklanda naturreservat i Västra Götaland har gårdagens brand blossat upp igen under onsdagen. Branden är i stort sätt inringad men inte under kontroll beskriver en räddningsledaren till SVT Nyheter väst.

Rök från branden i Eklanda naturreservat i Ale kommun. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer