Författaren och debattören Katarina Wennstam debatterade mot Uppdrag gransknings ansvarige utgivare Ulf Johansson i torsdagens Aktuellt. Foto: SVT

Författare och UG-utgivare i debatt om Virtanen-reportage

Uppdaterad
Publicerad

I torsdagens Aktuellt debatterade författaren och debattören Katarina Wennstam och Uppdrag gransknings ansvarige utgivare Ulf Johansson om Fredrik Virtanen-reportaget.

Wennstam ansåg att Uppdrag granskning skuldbelagt kvinnor som vittnat om övergrepp, att det saknades kritiska frågor till Virtanen och att tonen i programmet talade till Virtanens fördel.

Ulf Johansson tillbakavisade att Uppdrag granskning ”fulklippt” programmet för att skapa en känsla av att försvara Virtanen. Han avfärdade också att kvinnor skulle skuldbeläggas i programmet och menade att programmet handlade om mediers bristfälliga rapportering om fallet.

Se hela debatten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#metoo och Fredrik Virtanen

Mer i ämnet