Ett lyckligt prinspar och en mycket liten prins i ett babyskydd. Foto: Kungahuset

Första bilden på nyfödde prinsen

Uppdaterad
Publicerad

Ett lyckligt prinspar och en mycket liten prins i ett babyskydd. Den bilden publicerades på fredagen på kungahusets hemsida.

”Torsdagen den 31 augusti föddes Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias son på Danderyds sjukhus. Prinsfamiljen har lämnat sjukhuset och är nu hemma på Villa Solbacken.”

Så lyder den kortfattade bildtexten på kungahusets hemsida.

Prinsparets bebis

Den nyfödde prinsen, Alexanders Lillebror, föddes på Danderyds sjukhus kl. 11:24 på torsdagen. Han vägde 3.400 gram och var 49 centimeter lång.

”Känns superbra”

– Vi har fått en lillebror, en liten pojke. Det känns superbra, sade Prins Carl Philip några timmar efter förlossningen.

Prins Carl Philip ville då inte säga vad pojken, som blir nummer sex i den svenska tronföljden, kommer att heta, men man har bestämt ett namn. Prins Carl Philip hade varit med under hela förlossningen och har även haft tid att hålla i sin nyfödda son.

– Han somnade så fint.

Konselj och tacksägelsegudstjänst – Te Deum – kommer att hållas på måndag den 4 september.

LÄS MER: Prins Alexander har blivit storebror

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prinsparets bebis

Mer i ämnet