David Neutzsky-Wulff försvarar 20-åringen som dömdes till livstid. Foto: Rebecka Haglund/SVT, Johan Nilsson/TT

Gängmedlemmarnas dom redan överklagad

Uppdaterad
Publicerad

Domen för dubbelmordet i Köpenhamn förra sommaren har redan överklagats. Det meddelar försvarsadvokaterna till två av männen som dömdes till livstids fängelse.

Samtliga fem män som dömdes för dubbelmordet i Herlev utanför Köpenhamn förra sommaren kommer att överklaga sina domar. Det meddelar deras försvarsadvokater för SVT.

Han vill överklaga?

– Ja, vi får vänta tills vi får domen för att se vad som står i den och vad rätten har lagt vikt vid. Senare ska jag hem och se om det är någonting annat som jag kunde ha gjort, säger David Neutzsky-Wulff, som försvarar 20-åringen som dömdes till livstid, till SVT.

Har han sagt någonting om offren?

– Nej ingenting.

Rolf Gregersen försvarar 25-åringen som också dömdes till livstids fängelse för dubbelmordet. Även han uppger att man kommer att överklaga domen.

Hur reagerar din klient på att dömas till livstid?

– För det första blev han väldigt överraskad över att dömas överhuvudtaget eftersom att han hade förväntat sig att han skulle frias, säger Rolf Gregersen.

De åtalade för dubbelmordet i danska Herlev döms för dubbelmordet och för gängtillhörighet. Tre av männen döms till livstids fängelse, de två yngsta får ett 20 år långt fängelsestraff. Den utpekade ledaren, en 22-åring, skrattade i rättssalen innan beskedet kom.

– Det är ett ovanligt rått mord, sade rättens ordförande i Köpenhamn Katrine B.B. Eriksen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.