Fortfarande knäpptyst från Löfven om regeringsbildningen

Publicerad

– Ställer ni frågor om regeringsbildningen kommer ni få tråkiga svar, sade Stefan Löfven (S) inför ett samlat pressuppbåd efter mötet med EU-nämnden. I dag åker statsministern till ett EU-toppmöte i Bryssel.

Stefan Löfven sade i måndags att han inte kommer att säga vad hans samtal med partiledarna har lett till, fram till att han presenterat sina slutsatser för talmannen. Något Löfven alltså ser ut att hålla fast vid.

För ett samlat pressuppbåd sade Löfven att han inte har något nytt att säga gällande regeringsbildningen.

Vill inte förhandla bort arbetsrätten

Det har spekulerats i att arbetsrätten är en fråga som kan komma att förhandlas bort i framtida samtal mellan partierna. LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson uppmanade statsministern i tisdags att inte vika sig i frågan. Något han kommenterade inför pressuppbådet.

– Jag har inte nämnt arbetsrätten med ett enda ord över huvud taget, men för alla som ingår i en förhandling kommer inte få precis som man vill. Då blir det inte en uppgörelse. Men det betyder inte att det är arbetsrätten som förhandlas bort, sade Stefan Löfven.

Borta i två dagar

I dag åker statsministern till ett EU-toppmöte i Bryssel

Betyder det att processen att bilda regering ligger nere i två dagar?

– Det behöver det inte göra för det, säger Löfven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Regeringsbildningen

Mer i ämnet