Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Förundersökningen mot Lasse Kronér läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen mot SVT-profilen Lasse Kronér läggs ner, uppger åklagarmyndigheten.

– Jag har fått stå galjonsfigur för allt det dåliga i Metoo-rörelsen, säger han.

I samband med metoo-rörelsen i höstas anmälde en tidigare praktikant på SVT tv-profilen Lasse Kronér för sexuella trakasserier.

Anklagelserna ledde bland annat till att Kronér i november meddelade att han slutar som programledare för ”Smartare än en femteklassare”.

Nu meddelar åklagare Stefan Lind att utredningen mot Lasse Kronér läggs ner.

Förundersökningen, som nu läggs ner, gällde ”sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning” och ”sexuellt ofredande”.

– Jag har aldrig varit så ledsen som jag har varit under de senaste tre och en halv månaderna, säger Lasse Kronér en kommentar till SVT.

Han berättar att det varit en tung period sedan han blev anmäld.

– Jag har fått stå galjonsfigur för allt det dåliga i Metoo-rörelsen, säger han.

Kronér har inte förhörts

Bland annat handlade misstankarna om att Kronér skulle ha skickat flera sms till praktikanten av delvis sexuell karaktär.

”Av de uppgifter som nu har framkommit i utredningen, bl a från ett flertal vittnen, framgår att detsaknas skäl att misstänka att de nämnda meddelandena har skickats i syfte att kränka målsägarens sexuella integritet. De formella förutsättningarna för aktuellt brott föreligger således inte.”, skriver kammaråklagare Stefan Lind i ett pressmeddelande.

Lasse Kronér och kvinnan har tidigare haft ett förhållande.

Lasse Kronér har varken förhörts eller delgivits skälig misstanke, enligt Åklagarmyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.