Alexander Pärleros gästade Morgonstudion och pratade om framgång. Foto: SVT

Framgångsrika poddaren: Så blir du framgångsrik

Uppdaterad
Publicerad

Byt ut ordet ”måste” mot ”vill”, hitta det du vill göra i livet och sluta klaga. Det är några av tipsen som Alexander Pärleros ger efter att ha intervjuat 170 framgångsrika svenskar för att ta reda på vad framgång egentligen är.

– Framgång handlar om att man ska hitta en bekväm situation och ge sig själv en möjlighet att bli så lycklig som möjligt, säger Alexander Pärleros.

Han leder Framgångspodden, en av Sveriges största poddar, och träffar i varje avsnitt en person som blivit framgångsrik för att fråga hur de nådde sina mål.

– Förut förknippade jag framgång med pengar. Nu ser jag att det finns andra verktyg för att vara framgångsrik. Pengar är ett verktyg, kärleksfullhet är ett verktyg, respekt och omtanke är ett annat, säger Alexander Pärleros.

Byt ut ”måste” mot ”vill”

Lärdomarna han har dragit efter intervjuerna har han nu samlat i en bok. Där finns det flera tips på hur man kan nå sina mål.

– Byt ut ”måste” mot ”vill”: ”Jag måste gå till jobbet”. ”Jag måste gå träna”. Då får man en ganska negativ inställning till det man ska göra. ”Jag vill gå och träna”. ”Jag vill gå till jobbet”.

Ett annat tips är att klaga så lite som möjligt.

– Man kan använda sig av en metod där man inte ska klaga på något på sju dagar. Inte klaga på kaffemaskinen, inte vädret, inte klaga på att någon annan klagar. Den är otroligt svårt. Jag har lyckats i absolut max en och en halv dag, säger han.

Visualisera dina mål

Han ger också tipset att hitta sätt att se framför sig det man vill nå.

– Människor som har nått framgång vet vad de vill och de visualiserar sina mål varje dag. För att göra det kan man använda sig av en måltavla eller en framgångstavla. Man tar ut de saker man verkligen vill, tar ut en bild på varje grej och kollar på det varje dag.

Alexander Pärleros tips för att nå framgång:

  • Hitta det du vill göra i livet
  • Dela dina framgångsmål med andra
  • Bygg upp en bra bashälsa
  • Fake it ’til you make it
  • Låt dig inte knäckas av motgångar
  • Jobba smart och inte bara hårt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.