Martin Timell frikändes av Attunda tingsrätt för lite mer än en vecka sedan. Nu överklagas domen av målsägarbiträdet Elisabeth Massi fritz. Foto: TT

Friande domen mot Martin Timell överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Den friande domen mot Martin Timell överklagas. Det bekräftar Elisabeth Massi Fritz, målsägarbiträde för kvinnan som anmält programledaren.

I maj pågick rättegången mot TV4-profilen Martin Timell som stod åtalad misstänkt för våldtäkt. Timell nekade genomgående till anklagelserna och frikändes av Attunda tingsrätt den 8 juni.

Målsägarbiträdande Elisabeth Massi Fritz bekräftar nu för Kulturnyheterna att domen överklagas.

I ett sms till Kulturnyheterna skriver Elisabeth Massi Fritz att:

”Min klient vill överklaga tingsrättens dom. Även om det finns svårigheter, vilket det gör i majoriteten av våldtäktsmål, är det viktigt att hovrätten prövar målet.”

”Finns tillräckligt för fällande dom”

Martin Timell friades bland annat för att det var svårt att styrka vittnesuppgifter med anledning av de tio år som gått sedan händelsen inträffade. Elisabeth Massi Fritz menar dock att vittnesmålen borde räcka för fällande dom.

”Det är ett mål som bygger huvudsakligen på målsägandens berättelse och flera vittnesmål, nio stycken. Alla vittnesmål går inte att avfärda. Tillsammans med en alltigenom trovärdig målsägande menar vi på målsägandesidan att det finns tillräckligt för en fällande dom.”

Kulturnyheterna söker Martin Timells advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.