Friends Arena. Foto: Scanpix

Friends reagerar: ”Är oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Antimobbningsorganisationen reagerar nu mot att Svenska Spel sålt spel till minderåriga på Friends Arena:
– Som Svenska Spel själva säger är det oacceptabelt, säger säger Andreas Druvfa, på Friends.

På nya nationalarenan Friends i Solna har minderåriga tillåtits att spela om pengar i alla Svenska Spels nyöppnade spelbutiker. SVT kunde under dagen visa att Svenska Spel bröt mot sina regler redan vid premiärmatchen på arenan.


Antimobbniningsorganisationen Friends, som har namnrättigheten till Friends Arena, har tagit fram grundvärderingarna som ska genomsyra Friends Arena:
– Friends Arena delar Friends värderingar och uppskattar Friends engagemang mot mobbing, diskriminering och annan kränkande behandling både inom idrotten som i samhället i stort. Detta innefattar bland annat att eftersträva och upprätthålla en nolltolerans mot mobbning, diskriminering och annan kränkande behandling, säger Amelie Furborg, presschef för Friends.
 

”Måste prata med Svenska Spel”

Att Svenska Spel säljer spel till minderåriga är inte okej enligt Friends:
– Som Svenska Spel själva säger är det oacceptabelt. Det ligger dock utanför Friends mandat och uppdrag att kontrollera alla de aktiviteter som hyresgäster på Friends Arena bedriver. Att verksamhet bedrivs på ett lagligt och korrekt sätt på Friends Arena är ett ansvar som måste tas av de aktörer som bedriver verksamheten, och vi hoppas att Svenska Spel nu säkerställer att detta inte händer igen, säger Andreas Druvfa, chef för marknad och kommunikation på Friends.

Thomas Perslund, vd för Friends Arena, uppger att han under måndagen kommer att ta kontakt med Svenska Spel.
– Svenska Spel är hyresgäst hos oss och jag förväntar mig att våran hyresgäst följer lagar och regler. Vi har ett hyresavtal och det är Svenska Spels verksamhet. Jag förväntar mig att de gör en åtgärdsplan så att det inte sker igen framöver. Jag måste prata med Svenska Spel, säger Thomas Perslund.

Kan ni bryta avtalet med Svenska Spel om de inte följer reglerna på Friends Arena?
– Jag vill inte gå in på det. Svenska Spel måste följa lagar och regler. Om de inte gör det så förväntar jag mig att de tar tag i de problem som de har, säger Thomas Perslund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svenska spel säljer till minderåriga

Mer i ämnet