Under onsdagen anlände Greta Thunberg till New York, med segelbåten Malizia II som tagit henne över Atlanten Foto: TT / AFP / JOHANNES EISELE / REUTERS / MIKE SEGAR

Greta Thunberg har anlänt till New York

Uppdaterad
Publicerad

Efter seglatsen över Atlanten – nu är Greta Thunberg snart i hamn i New York. Sent på onsdagskvällen klev hon i land på Manhattan, och möttes av applåder från folkmassan som kommit för att hälsa välkommen.

Många är på plats för att ta emot klimataktivisten Greta Thunberg, som har befunnit sig till sjöss tillsammans med sitt team i två veckor.

– Det är knökfullt i hamnen, säger SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt.

Vid 20.30, svensk tid, publicerade Thunberg en bild på sig själv med Manhattan i bakgrunden på Instagram med orden ”seglar in mot New York”.

Väntade in tidvattnet

Båten Malizia II ankrade utanför New York på onsdagseftermiddagen. Det skrev hennes pappa Svante Thunberg i ett sms till SVT Nyheter.

Malizia II fortsatte cirkulera utanför New York några timmar och inväntade tidvattnet då vattnet var för lågt för att båten skulle kunna komma in i marinan.

Greta Thunberg är i USA för att medverka i ett FN-möte om klimatet i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.