Gröna bilister sågar C-utspel

Uppdaterad
Publicerad

Gröna bilister gick hårt åt dagens miljöbilsutspel från Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonsson i SVT:s Partigrillen.

I dag förelog Centerpartiet vad man kallar en ”Robin Hood-skatt” på bilar, så att bränsletörstiga bilar skulle bli dyrare att köpa, och bränslesnåla billigare. Liknande förslag har kommit från Centerpartiet tidigare, men aldrig blivit verklighet. Mattias Goldmann från organisationen Gröna bilister, ställde Anders W Jonsson mot väggen:

  – Ni har lagt det här förslaget gång på gång på gång, är detta bara ännu ett meningslöst utspel?

  – Vi behöver övertyga våra alliansbröder- och systrar och det arbetet tar tid, upprepade Anders W Jonsson gång på gång.

Även Lorentz Tovatt från bloggen Alliansfritt Sverige pressade Anders W Jonsson på hur väl Centerpartiet lyckats få igenom sin egen politik i regeringen.

  – Ni vill bli Sveriges tydligaste parti. Men när frågan om uranbrytning i Sverige kom upp i riksdagen röstade ni mot er egen linje, och för uranbrytning, hur tydligt är det?

Jonsson svarade med att likna regeringspolitiken vid ett äktenskap:

  – Våra medlemmar förstår att rikspolitik är som ett äktenskap, man kan inte säga att jag vill leva ihop med dig sex dagar i veckan, men en dag med någon annan. Har man valt att sitta i en svensk regering, så får man anpassa sig. Men det är så man kan påverka, genom att sitta i regeringen, sade Jonsson.

Hela sändningen finns att se på svt.se/nyhetslabbet omkring klockan 18.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalen 2012

Mer i ämnet