Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I dag öppnar Gröna Lund efter den tragiska dödsolyckan. SVT mötte Gröna Lunds vd, Jan Eriksson, innan öppningen.

Gröna Lunds vd: ”Vi skulle aldrig öppna en park som kändes osäker”

Uppdaterad
Publicerad

En dryg vecka har gått sedan olyckan på Gröna Lund, då en kvinna i 30-årsåldern dog och flera skadades. Sedan dess har nöjesparken hållit stängt. Men nu öppnar den igen, inledningsvis bara för promenader.

Gröna Lund har varit stängd sedan dödsolyckan i berg- och dalbanan Jetline den 25 juni. Forfarande vårdas en person på sjukhus. Under måndagen, mellan klockan 15-19, öppnar den som ”promenadpark” för alllmänheten.

– Vi kommer inte köra några attraktioner eller ha någon försäljning igång, utan man erbjuds möjligheten att komma till parken och visa sin respekt för de som har drabbats av olyckan, säger Gröna Lunds vd Jan Eriksson i Morgonstudion.

Jetline spårade ur – olycka på Gröna Lund

”Stolta över vårt säkerhetsarbete”

På onsdag öppnas parken återigen för betalande gäster.

– Vi är stolta över vårt säkerhetsarbete och har varit det under lång, lång tid. Vi skulle aldrig öppna en park som kändes osäker, så nu har vi gjort ytterligare arbete för att säkerställa att vi faktiskt gör rätt saker i rätt tid med rätt kompetens. Så jag känner mig helt trygg med att öppna en trygg och säker park för våra gäster och medarbetare, säger Jan Eriksson.

Gröna Lund bistår polisen och Statens haverikommission, som också utreder olyckan. Parallellt med det ser nöjesparken över sina arbetsprocesser och har bland annat startat nya besiktningar av 17 av de större attraktionerna, meddelar vdn.

Jetline kommer att hållas stängd resten av sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jetline spårade ur – olycka på Gröna Lund

Mer i ämnet