Foto: Stockholms läns landsting.

Kallade ministern för ”hora” – nu ber Delmon Haffo om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

M-politikern Delmon Haffo kallade socialförsäkringsministern för ”hora” och fick bara några timmar senare sparken. Han har inte velat kommentera händelsen men berättar nu för tidningen Dagens Nyheter att ”han fick hjärnsläpp.”

Det var i en livesändning i fredags på Youtube som Delmon Haffo, då digital kommunikatör på Moderaternas partikansli, kallade socialförsökringsminister Annika Strandhäll (S) för ”hora”.  Moderaterna tog avstånd från Haffos agerande och M:s partisekreterare Tomas Tobé meddelade några timmar senare att Haffo fått sparken.

Delmon Haffo har själv inte sagt något om sin inblandning men väljer nu att ge sin version till DN:

– Jag vill rikta mig direkt till Annika Strandhäll, hennes familj och alla som tagit illa vid sig och säga: förlåt mig för det som har hänt. Jag vet att det är många som har tagit illa vid sig och jag förstår att det inte finns något som kan ursäkta det som har hänt men jag vill ändå få det sagt.

”Förstår att många tar illa vid sig”

Men han kan inte försvara varför han sa det han sa. Han berättar i intervjun att han ”fick hjärnsläpp” och säger att ”det finns inget som kan försvara det som hänt”.

”Inget kan ursäkta”

På frågan om detta var en engångsföreteelse säger Delmon Haffo:

– Det är inget som kan ursäkta att det som har hänt och jag finner inga ord. Men jag tar ansvar för det och vill bara be om ursäkt.

Den moderata politikern har tidigare kallat statsminister Stefan Löfven för full, något som Haffo säger att han bett om ursäkt för.

– Det är ett hårt samtalsklimat på sociala medier och jag har bidragit till det, men det som hände i torsdags är jag extremt ledsen för, säger han till DN.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.