Foto: Grafik: Lars Sander

Hjälp SVT att granska arbetslöshetens vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Vet du mer om bolagen som får miljoner för att hjälpa arbetslösa?

I vintras bestämde sig Homayon Karimteherani för att filma en dag vid arbetsmarknadsinsatsen yrkessvenska, för att visa hur lite de gjorde på dagarna. Filmen, som han tagit med hjälp av sin surfplatta, skickade han sedan till SVT:s Västerbottensnytt.

– Vi gör ingenting, vi bara sitter där. Kanske spelar lite dator. Det är hemskt, och ett slöseri både med min tid och skattebetalarnas pengar, berättade han.

Filmen ledde till stor uppmärksamhet och debatt kring åtgärden.

Nu behöver vi din hjälp – befinner du dig i ett program hos en kompletterande aktör eller har du på annat sätt tillgång till information eller dokument som vi borde uppmärksamma?

Arbetsförmedlingen ställer en rad krav på till exempel jobbcoachföretag och etableringslotsar. Här kan du själv se några exempel – hur väl stämmer kraven överens med din verklighet?

SVT granskar nu de bolag som får miljoner från Arbetsförmedlingen – hör av dig till oss med dina tips. Vi tar gärna emot bilder, filmer, tips eller berättelser från din vardag.

Mikael Grill Pettersson/Johanna Cervenka
SVT Nyheter
105 10 Stockholm.

Marit A. Israelsson, Västerbottensnytt 
Box 299
931 21 Skellefteå

Tel.  0910-25 49 10

Du kan också nå oss via SVT:s växel, 08-784 00 00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar arbetslöshetens vinnare

Mer i ämnet