Foto: Grafik: Lars Sander

Hjälp SVT att granska arbetslöshetens vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Vet du mer om bolagen som får miljoner för att hjälpa arbetslösa?

I vintras bestämde sig Homayon Karimteherani för att filma en dag vid arbetsmarknadsinsatsen yrkessvenska, för att visa hur lite de gjorde på dagarna. Filmen, som han tagit med hjälp av sin surfplatta, skickade han sedan till SVT:s Västerbottensnytt.

– Vi gör ingenting, vi bara sitter där. Kanske spelar lite dator. Det är hemskt, och ett slöseri både med min tid och skattebetalarnas pengar, berättade han.

SVT granskar arbetslöshetens vinnare

Filmen ledde till stor uppmärksamhet och debatt kring åtgärden.

Nu behöver vi din hjälp – befinner du dig i ett program hos en kompletterande aktör eller har du på annat sätt tillgång till information eller dokument som vi borde uppmärksamma?

Arbetsförmedlingen ställer en rad krav på till exempel jobbcoachföretag och etableringslotsar. Här kan du själv se några exempel – hur väl stämmer kraven överens med din verklighet?

SVT granskar nu de bolag som får miljoner från Arbetsförmedlingen – hör av dig till oss med dina tips. Vi tar gärna emot bilder, filmer, tips eller berättelser från din vardag.

SVT-adresser

Mikael Grill Pettersson/Johanna Cervenka

SVT Nyheter

105 10 Stockholm.

Marit A. Israelsson, Västerbottensnytt 

Box 299

931 21 Skellefteå

Tel.  0910-25 49 10

Du kan också nå oss via SVT:s växel, 08-784 00 00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar arbetslöshetens vinnare

Mer i ämnet