Här nattvandrar Järvabor i Hammarby sjöstad för att visa sitt stöd

Uppdaterad
Publicerad

Mohamed Hagi Farah, eldsjäl i Rinkeby som pratade om våldet som drabbat Järvaområdet hårt i dokumentären Våra barn dör, har tillsammans med flera föräldrar från området bestämt sig för att nattvandra i Hammarby Sjöstad i kväll.

– Vi vill visa solidaritet med de boende, säger han.

De senaste åren har Mohamed Hagi Farah sett hur många unga män mördats i gänguppgörelser i Järvaområdet. Den här gången skedde det istället i Hammarby sjöstad, ett område som i vanliga fall är skonat från dödsskjutningar.

– Vi delar den oron de känner. För dem är dödsskjutningar något nytt, men vi har tyvärr levt länge med den här sorgen i området. Det är viktigt för oss att visa att vi är föräldrar oavsett vilken bakgrund vi har och att vi lider tillsammans med dem, säger Mohamed Hagi Farah.

Dödsskjutningen av Einár

Han säger att det krävs en stor kraftsamling i samhället, bland föräldrar och myndigheter, för att göra något åt det dödliga våldet.

Nasteha Ali är också en av nattvandrarna. Hon tog sig direkt från jobbet till Hammarby Sjöstad för att visa sitt stöd.

– Vi vill visa att oavsett var vi kommer ifrån, oavsett hur vi ser ut, är vi alla människor med samma känslor.

Det var vid 22.50 på torsdagskvällen som boende larmade polis efter att ha hört höga smällar som lät som skott. Väl där hittades en skottskadad man som senare bekräftades vara Nils Grönberg, som är känd under artistnamnet Einár.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen av Einár

Mer i ämnet