Jens Holm (V): ”Jag har bestämt mig för att inte kandidera”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets klimatpolitiske talesperson och ordförande för trafikutskottet Jens Holm meddelar att han inte kommer att kandidera till partiets ordförandepost.

– Det är en sammanvägd bedömning. Jag känner att jag vill fortsätta med det jag gör nu, säger Jens Holm till SVT Nyheter.

Jens Holm har figurerat bland namnen som eventuellt skulle kunna ta över partiledarrollen efter att Jonas Sjöstedt avgått.

Men liksom Ulla Andersson (V) har Jens Holm beslutat att han inte kommer att kandidera till posten.

– Som jag ser det finns det inte stöd för delat ledarskap för Vänsterpartiet i dagsläget, säger Jens Holm och fortsätter:

– Jag känner också att jag vill fortsätta med det jag gör nu, att arbeta som klimatpolitisk talesperson och vara ordförande i trafikutskottet.

En kandidat

Som det ser ut nu är det Nooshi Dadgostar (V) som står som ensam kandidat för att ta över partiet. Jens Holm välkomnar andra namn att ställa upp men uttrycker också sitt stöd för partiledarkandidaten.

– Nooshi Dadgostar är super och hon blir en jättebra ordförande om det blir hon. Jag tycker också att det är bra att ha flera namn att välja mellan, så om det finns fler som funderar över det tycker jag att de ska träda fram, säger Jens Holm.

Fler kan ställa upp

Andra potentiella namn som kandidat till partiledarposten är riksdagsledamoten Linda Snecker. Hon har ännu inte meddelat hurvida hon ställer upp eller inte. Och inte heller om hon stöttar Nooshi Dadgostars kandidatur.

– Jag tycker att Nooshi är en fantastiskt duktig person, precis som jag tycker att Ulla är det, och Jens. Vi har så många kompetenta personer i Vänsterpartiet som driver en bra politik som skulle kunna göra det här jobbet. Jag är jätteglad att Nooshi har klivit fram och sagt hon vill göra det här, men sen är det upp till kongressen, säger Linda Snecker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.