Foto: SVT/TT

Jimmie Åkesson om Nordiska motståndsrörelsen: De är terrorister

Uppdaterad
Publicerad
Fredagen var Sverigedemokraternas dag, och efter sitt traditionella Almedalstal medverkade partiledare Jimmie Åkesson i SVT:s Opinion live. Där uttalade han sin hårda dom över Nordiska motståndsrörelsen (NMR), som också befann sig på plats i Visby.

Nordiska motståndsrörelsens deltagande under Almedalsveckan på Gotland har varit omdebatterat, och en lång rad organisationer har bojkottat hela veckan i protest.

LÄS MER: Många organisationer och personerna bojkottar Almedalsveckan 2017

I SVT:s Opinion Live frågar programledaren SD:s partiledare Jimmie Åkesson vad han anser om organisationen.

– Det är inte bara det att de är nazister. Det får man vara, det är inom ramen för yttrandefriheten och demokratin. Men det här är inte bara det, säger han i sändningen.

Åkesson påpekade att han ansåg att han tidigare uttryckt sig slarvigt gällandes NMR, och därför ville vara tydlig med sin ståndpunkt.

– Det här är våldsverkare som spränger flyktingförläggningar och politiska motståndare. Det är terrorister. Då ska man inte vara här och tala, då ska man sitta i fängelse tycker jag.

TV: Se Opinion live här

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalen 2017

Mer i ämnet