Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kristdemokraternas tidigare partisekreterare Johan Ingerö för första gången kommentera anklagelserna om sexuellt ofredande. Foto: Aftonbladet/Anders Wiklund/TT

Johan Ingerö bryter tystnaden: Känner mig mer förvånad än sviken

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas tidigare partisekreterare Johan Ingerö ger nu sin första intervju sedan han fick sparken från KD efter att ha polisanmälts av partikollegan Sara Skyttedal.

– För mig framstår hela situationen som overklig och absurd, säger han till Aftonbladet.

Det blev bara fem månader på jobbet som partisekreterare i Kristdemokraterna för Johan Ingerö. Efter att ha polisanmälts av EU-parlamentarikern Sara Skyttedal fick han sparken av partiledare Ebba Busch. Men recensera Ebba Buschs beslut vill han inte göra. 

I intervjun med Aftonbladet är han dock tydlig med att han inte hade fått några indikationer på att det fanns ett missnöje kring hur han skött sin roll. Något Ebba Busch framförde som ett av skälen till att Ingerö fick lämna.

– Det enda jag kan säga om det där är att jag hade inte fått någon instruktion om att partisekreterarrollen behövde justeras.

Han säger dock att han inte känner sig speciellt sviken av partiledaren. Någon framtid inom KD tror Ingerö inte att han har. Åtminstone som läget känns just nu, säger han.

Kommenterar polisanmälan

KD:s tidigare partisekreterare kommenterar också den polisanmälan om sexuellt ofredande som blev offentlig i mitten av mars. En polisanmälan som nu är nedlagd och som kom från partikollegan och EU-parlamentarikern Sara Skyttedal och har sin grund i en påstådd händelse på en fest efter EU-valet 2014.   

Något Sara Skyttedal nyligen berättade om i en intervju med Dagens Nyheter.

– Jag blev chockad och rädd, sa hon då.    

Johan Ingerö fortsätter att hävda sin oskuld och enligt honom har det som Skyttedal anklagat honom för aldrig hänt. Han menar bland annat att han inte har någon som helst minnesbild av att det han anklagats för ska ha skett.  

– Jag får inte ihop det, för mig framstår hela situationen som overklig och absurd, säger han till Aftonbladet. 

SVT har varit i kontakt med Johan Ingerö som avböjer ytterligare intervjuer. Se vad han säger till Aftonbladet i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.