Billy Åkerström, gruppledare Kristdemokraterna. Foto: Privat/TT

KD nobbar Socialdemokraternas invit

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Karlskrona vill bilda ett majoritetsstyre tillsammans med C, L och KD. Men under måndagskvällen meddelade Kristdemokraterna att de inte vill ingå i ett sådant koalitionsstyre.

– Vi har informerat Socialdemokraterna att vårt förstahandsspår är Alliansen, säger Billy Åkerström, Kristdemokraterna Karlskrona.

På måndagsmorgonen träffades allianspartierna för att diskutera kommunens framtida styre och öppnade för ett minoritetsstyre i Karlskrona kommun.

Val 2018 Blekinge

Socialdemokraterna däremot vill fortsätta styra Karlskrona och har sträckt ut handen till sina gamla koalitionspartier i Centerpartiet och Liberalerna, men också till Kristdemokraterna.

Under måndagskvällen har Kristdemokraterna haft ett möte med Socialdemokraterna och meddelar nu att partiet inte tar emot den utsträckta handen.

– Vi förhandlar inte med Socialdemokraterna utan förhandlar med Alliansen i första hand, säger Billy Åkerström.

Varför det?

– Vi står relativt långt ifrån Socialdemokraterna just nu och till exempel lovade de guld och gröna skogar inför valet och det gör inte vi, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Blekinge

Mer i ämnet