Foto: TT arkiv

KD:s partisekreterare Johan Ingerö slutar efter polisanmälan från partikamrat

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö lämnar sitt uppdrag, efter att ha blivit polisanmäld av en partikollega för “någon form av ofredande” – anklagelser han menar inte stämmer. Det skrev han själv på Facebook under tisdagen. Kort därefter skrev EU-parlamentariker Sara Skyttedal (KD) att hon lämnat in en polisanmälan mot en partikollega som ”försökt ta sig rätten till min kropp”.

Johan Ingerö lämnar sin post som partisekreterare för KD efter att ha blivit polisanmäld av en partikollega:

”Jag har fått veta att en nära partikamrat i dagarna har gjort en polisanmälan mot mig, avseende någon form av ofredande som hon menar ska ha skett för nio år sedan”, skriver han på Facebook.

Det påstådda ofredandet ska enligt Ingerö ha ägt rum på en efterfest i samband med en valvaka 2014. Han skriver att partikollegans anklagelser inte stämmer men att han trots det inte kan fortsätta i sin roll.

”Bedömningen har gjorts att jag inte kan utföra uppdraget som partisekreterare. Jag har därför blivit skild från mitt uppdrag”, skriver han och tillägger att situationen har skötts ”med professionalism och empati”.

Skyttedal var KDU-ordförande

Kort efter Ingerös inlägg publicerade EU-parlamentarikern Sara Skyttedal (KD) ett Facebookinlägg om att hon har lämnat in en polisanmälan:

”För åtta år sedan valde en partikollega att, mot min vilja, försöka ta sig rätten till min kropp”, skriver Skyttedal.

Under den aktuella tiden var Sara Skyttedal ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund. I Facebook-inlägget finns ingen person namngiven.

”Processen kommer att ha sin juridiska gång och jag kommer tyvärr vara begränsad i hur jag kan kommentera detta framöver”, avslutar Skyttedal sitt inlägg.

Tillträde för mindre än fem månader sedan

Johan Ingerö tillträdde som partisekreterare 23 oktober förra året. Enligt KD:s presstjänst återgår han nu till att jobba med andra frågor inom partiet. I en kommentar tackar partiledare Ebba Busch Ingerö för hans insatser:

– Hans väldokumenterade kommunikativa förmåga och politiska kunnande har kommit väl till pass. Jag vill tacka Johan Ingerö för hans många år i partiets tjänst och önska honom lycka till.

SVT Nyheter har sökt Johan Ingerö utan svar.

Sara Skyttedal avböjer att kommentara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.