Kinberg Batra: ”Vi kommer fortsätta vara i opposition”

Uppdaterad
Publicerad

”Alliansen kommer att fortsätta vara i opposition mot regeringen, men Sverige måste kunna styras av det regeringsalternativ som är störst”, säger Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra om överenskommelsen.

– Jag tycker att det hedrar samtliga partier att vi nu nått en överenskommelse, säger Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.

– Det är viktigt att väljarnas preferenser för regeringsalternativ också får genomslag. Det regeringsalternativ man röstar för måste också fungera i praktiken. I den här överenskommelsen gör vi det möjligt, också under nästa mandatperiod, säger hon.

Enligt Kinberg Batra har allianspartierna försökt nå en sådan här överenskommelse under lång tid.

– Vi har diskuterat regelförändringar under flera år tillbaka. Också innan statsministern aviserade beslut om extraval hade vi också tagit upp den här frågan, säger hon.

Alliansen ska fatta beslut om nästa budget i december nästa år.

– Alliansen har ett starkt samarbete och vi kommer mer att fortsätta utgöra en stark opposition. Vi kommer visa på viktiga skillnader i den ekonomiska politiken och andra viktiga frågor. Det behöver väljarna ta ställning till inför nästa val.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Decemberöverenskommelsen

Mer i ämnet