Köttduellen – vilket kött är bäst för miljön och klimatet?

Publicerad

Förbrukningen av kött har minskat sedan 2016 och de vegetariska alternativen i affärerna blir allt fler. Många drar ner på köttkonsumtionen av klimatskäl. Men hur ska man tänka om man vill fortsätta äta kött och samtidigt värna om miljön och klimatet?

Elin Röös är forskare i mat och klimat på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, och ställde upp som domare i Köttduellen.

Se duellen i spelaren ovan.

Den här frågan är en del av projektet Sverige möts. För att få veta mer kan du antingen svara på frågan eller gå in på Sverige möts sajt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sverige möts: Köttet och klimatet

Mer i ämnet