Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in samtliga partiledare till möte om gängkriminaliteten. Foto: Anders Wiklund/TT

Kristersson bjuder in alla partiledare till säkerhetsrådets möte

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen, med statsministern i spetsen, har bjudit in alla partiledare till möte i nationella säkerhetsrådet. Mötet ska handla om gängbrottsligheten och sker i nästa vecka.

Statsminister Ulf Kristersson (M) har skickat en skriftlig inbjudan till partiledarna för oppositionen och Sverigedemokraterna, vilket Ekot var först att rapportera om. Partierna i regeringen har alltid en plats i nationella säkerhetsrådet.

Syftet med mötet är att diskutera gängbrottsligheten. Flera myndigheter, däribland polisen, ska ge sin bild av hur läget ser ut och berätta om hur deras arbete går. Partiledarna ska även få information om regeringens kommande förslag när det gäller brottsbekämpningen. De ska också få chansen att diskutera sina egna förslag.

Kristersson skriver i inbjudan att det är ”regeringens ambition att skapa så bred enighet som möjligt i de kommande årens nödvändiga offensiv mot gängen”.

Mötet äger rum torsdag den 12 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.