– För mig är är det en välbehövlig avkoppling att undersöka friskare barn, säger Sumaya Al-Shakarji i sin videodagbok. Foto: Sumaya Al-Shakarji

Läkaren Sumaya Al-Shakarji: ”Slås av att covid-19 är närvarande även hos spädbarn”

Uppdaterad
Publicerad

Specialistläkaren Sumaya Al-Shakarji arbetar ibland på barnavårdscentralen och hoppades på att slippa att prata om covid-19 under en dag. Men även i barnsjukvården är corona närvarande.

– Jag undersökte två spädbarn som haft covid-19, säger hon i sin videodagbok.

Det har gått över två månader sedan det första bekräftade dödsfallet i covid-19 och efter en lång tid i arbetet med sjukdomen är återhämtning en utmaning för vårdpersonalen. Ett sätt för specialistläkaren Sumaya Al-Shakarji att få återhämtning är när hon får byta vårdcentralen där hon normalt arbetar och arbeta med små barn på barnavårdscentralen.

– För mig är är det en välbehövlig avkoppling att undersöka friskare barn, säger hon i sin videodagbok.

Videodagbok inifrån vården

Men corona är närvarande även på barnavårdscentralen. Under sitt pass undersöker Sumaya Al-Shakarji två barn som testats positiva för covid-19.

– Det har verkligen slagit mig att covid-19 varit närvarande även här hos spädbarnen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Videodagbok inifrån vården

Mer i ämnet