Tvättstugan kan vara ett laddat område för hyresgäster. Många klagar på dålig städning. Foto: TTVisa alla (8)
Visa alla (8)

Bilder och berättelser från ”arga lapparnas” urhem

Publicerad

Få saker kan göra människor så upprörda som grannar som inte följer reglerna i tvättstugan. Här följer ett axplock vittnesmål som SVT tagit del av.

Ninni:

Något som förvånar mig är att vuxna människor inte har mer vett. De lägger sin smutsiga tvätt i korgarna som är till för ren tvätt. En granne hade satt sin unge med leriga stövlar i en sådan korg. Kom ner med nedkissade lakan som de blötlagt i en vecka (!). Välutbildade vuxna människor. Man häpnar.

Foto: Läsarbild

Pia:

Jag skulle aldrig tvätta i en gemensam tvättstuga. Ohygieniskt och hälsofarligt. Tvättmaskin i lägenhet borde vara en rättighet.

Anders:

Vi hade en hyresgäst som öste ner tvättmedel i alla fyra facken i tvättmaskinen varje gång hon skulle tvätta. Det var kläggigt tvättmedel i facket för sköljmedel och man fick tillbringa en 20 minuter och försöka rensa upp efter henne varje gång.

Foto: Läsarbild

Alex:

Kändes som att det bara var jag och grannen som städade. Resterande 30 fanns det ludd kvar,smutsiga golv och hundhår i maskinerna. Lappar hjälper inte. Nu har jag egen maskin och tumlare, så himla skönt!

Läsarbild

Ingemar:

Om alla följde de uppsatta regler som finns för gemensamma tvättstugor, skulle det aldrig behöva uppstå några problem. Men som vanligt i samhället är det vissa, som anser sig inte behöva följa varken lagar eller regler. Och jag kan försäkra, utifrån egna erfarenheter, att somliga grannar törs man inte påpeka att de gjort något fel. Och kontaktar man hyresvärden, så kan grannen enkelt kolla vem som hade tvättiden efter. Då riskerar man att råka ut för vedergällningar.

Foto: Läsarbild

Eva:

Jag tog ur en annan persons kläder ur torktumlaren när dom var färdiga vilket retade upp en man. Jag tycker att människor ska bli bättre på att ta ut sin tvätt i tid! Jag har varit med om att någon snott mina örngott ur torktumlaren. Sedan brukar almanackor som jag hänger upp till mångas glädje försvinna efter ett tag. Nu har jag samlat på mig ett antal ifall det händer igen!

Foto: Läsarbild

Mikael:

Vi har 4 tvättmaskiner i tvättstugan och tiden delas av två personer. En person hade kört i gång alla 4 och tyckte att det spelar ju ingen roll då jag också kunde tvätta i fyra maskiner efter han va färdig... Men då kunde jag inte torka min tvätt, men det förstod han inte???

Foto: Läsarbild

Jonas:

Jag tvättar bara max 1-2ggr i månaden och varje gång jag ska tvätta får jag först se till att skölja ur alla fack i tvättmaskinerna och rensa alla luddfilter i torktumlarna då ingen annan tycks göra det... någonsin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer