Foto: TT

Bråk i tvättstugan som hamnat hos polisen

Publicerad

Misshandel, sexuella ofredanden och olaga hot. Tvättstugan kan vara ett laddat område som ger upphov till många konflikter.

Här är fem bråk som hamnat hos polisen.

I maj 2011 rapporterade SVT Nyheter Västerbotten att tre män var inblandade i ett bråk i en tvättstuga i Umeå. Ett vittne berättar att männen gick in i tvättstugan och att en av dem senare lämnade lokalen blodig. Polisen utredde händelsen.

I februari 2016 misstänktes en kvinna ha hotat och klöst en man i ansiktet vid ett bråk i en tvättstuga i Överkalix. Polisen förhörde de inblandade och upprättade en anmälan om misshandel och olaga hot, enligt SVT Nyheter Norrbotten.

Tvättider kan ge upphov till bråk. Foto: TT

I maj 2016 ryckte polisen ut på ett bråk i en tvättstuga i Piteå. En upprörd person slog larm om att en granne hade slängt ut hens kläder på golvet. Polisen ryckte ut för att mäkla fred och lämnade sedan byggnaden. Ingen blev misstänkt för brott, skrev SVT Nyheter Norrbotten.

I januari 2017 dömdes en man för olaga hot efter en konflikt i en tvättstuga i Sala. Mannen slog sönder kvinnans tvättkorg, puttade in henne i väggen och kallade henne för kärringjävel. Efter händelsen kände sig kvinnan otrygg, hade svårt att sova och var rädd för att stöta på grannen på gården. Han dömdes till att betala 7.000 kronor i skadestånd, skrev SVT Nyheter Västmanland.

Konflikter kan ge upphov till arga lappar. Foto: TT

I maj 2017 ska en kvinna ha utsatts för sexuellt ofredande när hon skulle tvätta i en fastighet i Sollefteå. Hon hade bokat tvättid när en okänd man trängde sig på och ville ta över hennes tid. När hon sade nej blev han närgången, började tafsa och ville ha sex. Hon lyckades fly undan mannen och kontaktade polis, men när polisen kom på plats var han försvunnen, skrev SVT Nyheter Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.