SVT-profilen Lasse Kronér talar ut om anklagelserna som riktats mot honom – och att han nu friats. Foto: SVT

Lasse Kronér efter nya anklagelser: ”Nu får det vara nog”

Uppdaterad
Publicerad

SVT-profilen Lasse Kronér talar nu ut efter att det i går blev känt att förundersökning om sexuella trakasserier inte återupptas. Samtidigt har en ny inletts gällande kränkande fotografering – men den slår han ifrån sig.

– Jag har levt i ett mörker. Nu har jag fått tillbaka mitt liv, säger han till SVT Nyheter.

Under hösten polisanmäldes Lasse Kronér av en tidigare praktikant i samband med me too-rörelsen för sexuella trakasserier. En förundersökning inleddes, men lades sedan ner. Han själv nekar till brott.

Kvinnans advokat, Elisabeth Massi Fritz, begärde att beslutet skulle omprövas. På tisdagen blev det känt att den inte kommer att återupptas igen. Däremot har en ny förundersökning inletts mot SVT-profilen gällande kränkande fotografering.

”Jag har fått tillbaka mitt liv”

Lasse Kronér kommenterar nu gårdagens besked och de andra anklagelserna som riktats mot honom sedan i höstas. I ett långt inlägg på Facebook skriver han ”nu får det vara nog” och att det är hans tid att tala ut.

Han berättar att det aldrig var kändisskapet, jobbet eller pengarna han saknade – bara livet.

– Efter att ha levt i ett totalt mörker i sex månader blev jag i går friad. Nu har jag fått tillbaka mitt liv, säger han till SVT Nyheter.

Talar ut om relationen

SVT-profilen är också tydlig med att han hela tiden har talat sanning, och att förundersökningen som lades ner och nu inte återupptas, är ett bevis på det.

Lasse Kronér berättar att han hade en relation med praktikanten efter att hon slutat på SVT, men hävdar att han aldrig sextrakasserat, utnyttjat, eller använt sin position mot henne.

”Det ni har läst är från en man som inledde en vanlig flirt på sms, missförstod hennes intentioner, blev sedan tillsammans med henne, ville sedan avsluta. Nu sitter jag här och försvarar mig mot något som inte finns,” skriver han i inlägget på Facebook.

Slår ifrån sig nya anklagelser

Han svarar också kort på de nya anklagelserna som riktats mot honom, att han ska ha fotograferat den kvinnliga praktikaten i smyg, med: ”Men snälla. Nog nu. Nog!”

– Det finns inget mer att tillägga än så. Det är bara patetiskt, säger han till SVT Nyheter, om den nya förundersökningen mot honom.

SVT Nyheter söker advokat Elisabeth Massi Fritz för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.