Lastbilskonvojen i Stockholm, i protest mot bland annat vaccinpass, blåses av. Folk är i stället välkomna till fots. Arkivbild från tidigare demonstration mot vaccinpass. Foto: Johan Nilsson/TT

Lastbilskonvoj mot vaccinpass och bränslepriser ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Den lastbilskonvoj som planerades i Stockholm på lördagen och söndagen som protest mot bland annat vaccinkrav och höga bränslepriser är inställd. Det bekräftar en av arrangörerna till SVT.

– Själva konvojen är avblåst, säger Martin Zetterstedt.

Organisationen kring det som arrangörerna kallar Freedom Convoy Sweden har varit stökig. Arrangören Johannes Haddad lade på fredagen ut en video i en Facebookgrupp, kopplad till arrangemanget, där han sade att han ”kan inte längre stå bakom” konvojen eftersom han ”riskerar väldigt hårda straff”. Han hänvisade bland annat till att kortegen inte fått polistillstånd.

Kort efter skrev Max Winter, en av de som tidigare arrangerat antivaccindemonstrationer, i Facebookgruppen att konvojen ändå skulle bli av. Men att den nu organiserades av ”chauffören Martin”.

När SVT får tag på Martin Zetterstedt säger han att det inte blir någon lastbilskonvoj och att den är inställd. Han säger att människor däremot är välkomna att delta i demonstrationerna till fots.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.