Liberalernas ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson och partiledare Nyamko Sabuni anländer till riksdagens presscenter Foto: Henrik Montgomery/TT

Liberalerna: 10 miljarder i ytterligare skattesänkningar

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna presenterade i dag nya stora skattesänkningar på jobb och företag. Det handlar om sänkningar på bolagsskatter på sammanlagt 10 miljarder.

Det ska löna sig att arbeta, istället för att leva på bidrag, det slog Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni fast under presskonferensen i Riksdagens pressrum.

– Det nya paketet på 10 miljarder ska stimulera den svenska ekonomin, sade Nyamko Sabuni under presskonferensen. 

Budgeten läggs fram i sin helhet på måndag och det nya paketet är en del av det. Höstens förhandlingar har enligt partiledaren varit hårda, men även hjärtliga.

– Pandemin har påverkat svenska företag negativt och hårt, trots alla krispaket för att stötta företag för att rädda jobben. Vi ser många konkurser och uppsägningar och en skenande arbetslöshet. Vi har sett behov av att höstens budget ska innehålla reformer för att modernisera den svenska ekonomin. Vi ser behov på skattesänkningar, sade Nyamko Sabuni.

”En viktig reform”

Sammantaget handlar det om 10 miljarder kronor i sänkt skatt för Svenska företag, för att stimulera investeringar och för att företagen ska våga anställa, trots krisen. 

– Detta är en viktigt reform för att stå upp för jobben och se till att fler människor har ett jobb att gå till, sade Mats Person, ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna.

Det budgeten i höst kommer att innehålla är sammanslaget 30,7 miljarder avsett för skattesänkningar på jobb och företagande.

– Vi måste göra detta för att vara konkurrenskraftiga, internationellt, säger Sabuni.

Skattesänkningarna har varit den svåraste förhandlingen mellan partierna, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein.

– Liberalerna kommer nog vara ganska nöjda med det här utfallet. De borgliga partierna har fått mycket utav det de krävde, säger hon.

Se presskonferensen i sin helhet på SVTPlay här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer