Stefan Löfven besökte Gallerian i Stockholm under julhandeln – bara två dagar efter det att han själv rekommenderat svenskarna att hålla sig ifrån trånga köpcentrum. Foto: Fredrik Sandberg/TT / Jonas Ekströmer/TT

Löfven besökte köpcentrum – två dagar efter skarpa uppmaningen

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) besökte en butik centrala Stockholm 23 december. Detta trots regeringens uppmaning om minskad trängsel i jul- och mellandagshandeln.

Löfven var på plats i butiken på Kungsgatan i centrala Stockholm den 23 december, vilket P3 Nyheter var först med att rapportera om. Enligt hans pressekreterare var anledningen att han sökte en reservdel till sin rakapparat.

Stefan Löfvens pressekreterare Mikael Lindström skriver i ett sms till SVT att samtliga av statsministerns ärenden under december, även det som skedde 23 december på Kungsgatan, ”var ordnade så att trängsel kunde undvikas och i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd”.

Under tisdagen framkom det också att Löfven flera gånger under december varit i köpcentret Gallerian i centrala Stockholm. Det senaste besöket i Gallerian ska ha skett 20 december då statsministern var där med sina livvakter. Ärendet var inte julklappsinköp, enligt pressekreteraren.

Skedde två dagar efter skarpa uppmaningen

18 december höll regeringen en presskonferens där Löfven betonade allvaret i att trängsel till varje pris måste undvikas i butikerna.

Som SVT Nyheter tidigare rapporterat sågs justitieminister Morgan Johansson (S) på köpcentret Nova i Lund under annandagen då han köpte en julklapp till sina föräldrar, ett tilltag som statsministern kritiserat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.