Lövin: ”Busch Thor vill ge bort Ringhals”

Uppdaterad
Publicerad

Miljöfrågor och inte minst klimat- och energipolitik är en politisk vattendelare, något som blev tydligt under kvällens partiledardebatt. Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin beskrev Alliansens och SD:s miljöpolitik som en ”blåbrun röra” men fick mothugg från Centerpartiets ledare.

– Här står Isabella Lövin och baktalar vår politik och hon försöker ha skrämselpropaganda, sade Annie Lööf (C).

Hårda ord utbyttes mellan partiledarna under diskussionen om klimat och miljö. Frågor om förnyelsebar energi och Sveriges roll i den globala klimatfrågan väckte känslor, men det var när klimatminister Isabella Lövin (MP) kritiserade Allianspartiernas och SD:s klimatpolitik som tonen skruvades upp rejält.

– Ebba Busch Thor vill ge bort Ringhals till någon – till vem då? Det enda icke vinstdrivande kärnkraftsföretaget jag känner till är ryska Rosatom, sade hon och kallade Alliansens miljöpolitik för en ”blåbrun röra” av kärnkraft och sänkta bränsleskatter.

Val 2018 – #dinröst

– Alliansens miljöpolitik faller ju isär framför våra ögon.

”Baktalar vår politik”

Efter en kort period där flera partiledare pratade i munnen på varandra fick Centerpartiets ledare Annie Lööf ordet och svarade klimatministern.

– Här står Isabella Lövin och baktalar vår politik och hon försöker med skrämselpropaganda, sade Lööf.

– Jag tror att det är för att man är rädd att konfrontera det faktum att utsläppen minskade med nästan 20 procent när Alliansen styrde, nu ökar de eller står still.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet