M:s partisekreterare om Hanif Bali: ”Klart sådant här skymmer valdebatten”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer träffade under måndagskvällen Tidningsutgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter efter riksdagsledamoten Hanif Balis (M) publiceringar om Dagens Nyheter i sociala medier.
– Vi hade ett väldigt bra samtal där vi dels pratade om hat och hot mot journalister och medier, säger M:s partisekreterare.

Nyligen valde riksdagsledamoten Hanif Bali (M) att lägga ut en bild på sitt Instagram-konto där det står ”Call of duty – Hanif & DN at war”, en anspelning på datorspelet Call of duty. Bilden har gjorts av en tredje part, inte av Bali själv, och har nu tagits bort.

Enligt Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer är det olyckligt att Bali valt att lägga ut bilden på Instagram. Men lyfter samtidigt att detta är en satirbild som har gjorts av en tredje part och inte av Hanif Bali själv – och Strömmer tycker inte att riksdagsledamoten gått för långt.

– Han är en opinionsbildare som delar publiken. Jag tycker att i en bred kyrka som Moderaterna är så måste det finnas en acceptans för bredd i temperamentet. Sedan är det de som rör sig i ytterkanterna och då får man ta konsekvensen. I det här fallet har bilden tagits bort, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Nu är det två och en halv vecka kvar till valet och du sitter och snackar om det här. Hur kul tycker du det är?

– Det är klart att jag hellre pratar om vårdkörer och att det finns många som är utanför arbetsmarknaden. Det här klart att sådant här också skymmer en valdebatt om de sakfrågor som jag tror i grund och botten är det som engagerar väljarna inför valet, säger Gunnar Strömmer (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer