Martin Marmgren (MP) drar sig ur språkrörskandidaturen. Foto: Per Karlsson/TT

Martin Marmgren (MP) drar sig ur språkrörskandidaturen

Uppdaterad
Publicerad

Martin Marmgren hoppar av kandidaturen till nytt språkrör i Miljöpartiet. Han ställer sig istället bakom Magnus P Wåhlin, som utmanar Daniel Helldén på kongressen.

Miljöpartiet ska välja en efterträdare till Per Bolund på sin kongress nästa helg. Daniel Helldén har nominerats av valberedningen, och ungdomsförbundet Grön ungdom har ställt sig bakom Magnus P Wåhlin.

Marmgren säger till SVT att han inte upplever att han har det stöd som krävs för att bli nytt språkrör och därför hoppar av, vilket Expressen först rapporterade om.

– Jag kan bara konstatera att Daniel och Magnus har störst stöd inför kongressen. Därför har jag landat i att det är bättre för partiet om jag kliver av nu, så det blir tydligare för ombuden vilka det står mellan redan innan nästa helg, säger han till tidningen.

På fråga om vem han stöder av de båda andra kandidaterna, Daniel Helldén och Magnus Wåhlin, säger Marmgren att han om han vore ombud skulle rösta på Wåhlin. 

– Men jag har inte hoppat av för att göra ett sånt uttalande. Både Helldén och Wåhlin kommer att bli bra språkrör, säger Marmgren till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.