Polisen Martin Marmgren vill bli nytt språkrör för Miljöpartiet när Per Bolund avgår. Foto: Per Karlsson/TT

Martin Marmgren kandiderar till MP-språkrör

Uppdaterad
Publicerad

Polisen Martin Marmgren kandiderar till nytt språkrör för Miljöpartiet, rapporterar Expressen.

Han sitter i Miljöpartiets partistyrelse och kandiderar för att efterträda Per Bolund när han avgår i november.

Martin Marmgren är född i Mölndal utanför Göteborg. Till vardags arbetar han som polis i Stockholmsområdet och har tidigare varit gruppchef för polisen i Järva. Han har tidigare gjort ett inhopp som representant för Miljöpartiet i justitieutskottet.

Till Expressen beskriver han partiets opinionssiffror som ”ett misslyckande” och menar att han vill ändra bilden av Miljöparitet som ett parti som ”inte förstår vanligt folk”.

– Jag har en väldigt tydlig förankring i den så kallade verkligheten. Jag möter sociala problem och kriminalitet i min vardag och är trygg i den debatten. Jag skulle kunna bidra med att bredda bilden av partiet, och motverka de kraftiga nidbilder som förs fram av våra politiska motståndare, säger han till Expressen.

Klipp ur arkivet: Så vill Martin Marmgren (MP) stoppa skjutningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ur arkivet: ”Vi har gjort för lite” – Martin Marmgren (MP) svarar på hur han vill sätta stopp för skjutningar och dödligt våld. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.